בדיקת קרינה מחימום תת רצפתי

חימום אידיאלי אך גם עלול להיות מסוכן

בדיקת קרינה מחימום תת רצפתי – מדוע צריך אותה

בדיקת קרינה ממערכת החימום התת רצפתי חשובה במיוחד, היות ומערכות מסוג זה פועלות שעות רבות במשך היממה ומגדילות את זמני החשיפה לקרינה מצד בני המשפחה. מערכת חימום תת רצפתי עלולה לפלוט קרינה חריגה מעל הסף שקבע הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן (IARCׂ) והמלצת המשרד להגנת הסביבה, ובשל כך מסכנת את בריאות השוהים בבית. 

אנו בחברת "גלית" מתמחים בביצוע בדיקות קרינה ממערכת חימום תת רצפתי עם ניסיון של יותר מעשרים שנים בתחום. חברתנו מעסיקה בודקים מוסמכים בעלי ניסיון, ועובדת עם מכשור אלקטרוני העומד בתקנים של המשרד להגנת הסביבה.

השירות שלנו כולל:

  • הגעת בודק מוסמך לקרינה אלקטרומגנטית (מהנדס) מהמשרד להגנת הסביבה לאתר לביצוע בדיקת קרינה.
  • יחס אדיב עם המון סבלנות.
  • ביצוע מדידות קרינה אלקטרומגנטית: ELF – (שדות מגנטיים) בארבעה מרחקים שונים מהרצפה – בגובה 0 (לצורך פנימי בלבד), 30 ס"מ ממנה, 50 ס"מ ממנה ו-100 ס"מ ממנה (ע"פ ההמלצות של המשרד להגנת הסביבה).
  • הגשת דו"ח מסכם, בפורמט ועל פי נהלי המשרד להגנת הסביבה, הכולל : עמודת תקן, משמעות ממצאי הבדיקה באתר הנבדק, טבלאות וניתוח התוצאות. 
  • הדו"ח יוכן להגשה לבית המשפט או להגשה לידי החברה שהתקינה את החימום התת ריצפתי לצורך טיפולם והפחתת הקרינה.
  • הערכת סיכונים והמלצות לפתרונות.

לפרטים נוספים והזמנת בדיקת קרינה לחימום תת רצפתי חייגו עכשיו : 1-700-50-50-54

קרינה מחימום תת רצפתי

מידע נוסף על הבדיקה ואודותינו:

שאלות ששאלו אותנו בנושא קרינה מחימום תת רצפתי:

מהן הסכנות בחשיפה ממושכת לקרינה אלקטרומגנטית?

קרינה אלקטרומגנטית אמנם נחשבת לפחות מסוכנת מקרינה מייננת, אך גם לה עלולות להיות השפעות שליליות על בריאות האדם ותפקודו. מחקרים רבים נעשים בשנים האחרונות במטרה להצביע על הקשר בין חשיפה לקרינה לבין הופעתן של מחלות שונות, פגיעה בפוריות ופגיעה בתפקוד הקוגנטיבי. למעשה, הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן (IARCׂ)  קבע בשנת 2001 כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן (חשיפה ממושכת) לשדה מגנטי ממוצע (על פני 24 שעות) העולה על 2 מיליגאוס הינם "גורם אפשרי לסרטן"  (Possible Carcinogenic). קביעה זאת מבוססת על מחקרים שהראו כי בקרב אנשים החשופים לאורך זמן לשדה מגנטי שמעל 3-4 מיליגאוס, אחוז החולים בלוקמיה (סרטן הדם) היה גבוה פי אחד וחצי מאשר בקרב אנשים החשופים לשדה מגנטי בעוצמה נמוכה יותר.

מה התקן לחשיפה מקרינה מחימום תת ריצפתי?

התקן לבדיקת מערכת חימום תת רצפתי מחייבת בדיקה בשלושה גבהים: 30 ס"מ מהרצפה, 50 ס"מ מהרצפה ו-100 ס"מ מהרצפה כאשר בכל אחד מהגבהים הערך הנמדד צריך להיות פחות מ- 4 יחידות קרינה (מילי גאוס). אנו בחברת גלית בודקים את רמת הקרינה גם בסמיכות לרצפה (גובה 0, למידע פנימי בלבד) מכיוון שיש כאלו הנוהגים להתחמם בישיבה על הרצפה או בתים בהם יש תינוקות הזוחלים על הרצפה או חיות מחמד הרובצות על הרצפה. לכן חשוב לוודא שאין קרינה חריגה גם בגובה הרצפה, אשר מסכנת את את אוכלוסיית הבית.

מה עלינו לדרוש מהחברה המשווקת לפני רכישה של מערכת חימום תת רצפתי?

אנו ממליצים לכם לבצע הסכם לפני הרכישה בו החברה המתקינה תתחייב מראש כי מערכת החימום תת רצפתי תפלוט לא יותר מ-2 מיליגאוס צמוד לרצפה, כשחריגה מעל טווח זה עלולה להוות סכנה לדיירי הבית. התחייבות כזאת מצד החברה תחייב אותה לעמוד בתקנים מחמירים, ותאפשר לכם להזמין אותנו לבדיקה בה נוכל לבדוק שאכן אין חריגה.

החברה המשווקת הציגה לי דו"ח הקובע שהחימום תת ריצפתי תקין ועבר בדיקות בתנאי מעבדה. האם זה מעיד על רמת הקרינה אצלי בבית?

לא. רמת הקרינה אשר נבדקת במערכת חימום תת רצפתי בתנאי מעבדה, לא כוללת גורמים משתנים נוספים אשר משפיעים על רמות הקרינה בפועל. רמות הקרינה במערכת חימום תת רצפתי מושפעות מגורמים נוספים באזור ההתקנה כמו גובה קווי החימום ביחס למרצפות או סוג המרצפות (עם חומרים מתכתיים או לא). שינויים בין התקנה להתקנה עשויים להוביל למצב בו מערכת חימום תת רצפתי עומדת בתקנים בתנאי מעבדה, אך מפיצה קרינה חריגה בבית הלקוח.

האם ישנה סכנה במערכת חימום תת רצפתי מבוססת מים?

כן. אמנם מערכת חימום תת רצפתי אשר מבוססת מים לא מכילה את כבלי החשמל המונחים מתחת לרצפה כמו במערכת חשמלית, אך היא עדיין כוללת גופי חימום שתפקידם לחמם את המים שעוברים מתחת לרצפה והינם מקור לקרינה חריגה. במערכות מסוג זה חשוב לבדוק מול המתקין היכן יונחו גופי החימום והאם הם מרוחקים מאזורי שהייה של אוכלוסיית הבית.

האם הדו"ח קביל לבית משפט ואוכל לתבוע את החברה שהתקינה את החימום התת ריצפתי?

במידה וערכתם הסכם בין החברה המשווקת את החימום התת ריצפתי לביניכם, שקובע שרמות הקרינה לא יעברו את הערכים המומלצים ע"י המשרד להגנת הסביבה, הדו"ח של "גלית – החברה לאיכות הסביבה" יהיה קביל לבית המשפט ותוכלו לדרוש גם את הוצאות הבדיקות והמשפט. אך במידה ולא ערכתם הסכם לפני הרכישה, החברה המתקינה יכולה להתנער מבעיות הקרינה הנובעות מהחימום התת ריצפתי.

במידה ומצאו אצלנו קרינה גבוהה מהחימום התת ריצפתי האם יש פתרונות?

לצערנו אין פתרון קסם, אלא לסגור את החימום בזמן השהייה בבית או להחליפו לסוג אחר שאינו מפיץ קרינה. ניתן להפעיל את החימום התת ריצפתי כאשר לא נמצאים בבית, כגון בזמן שנמצאים בבית ספר ובעבודה, ולאחר שמגיעים לבית לסגור את החימום התת ריצפתי.

להזמנת השירות השאירו פרטים:

×
דילוג לתוכן