כוונות טובות לא תמיד מספיקות.
בשנה האחרונה שינה משרד החינוך 3 פעמים את ההנחיות שלו בדבר בטיחות בקרינה מרשתות בביה"ס. ההנחיות הנ"ל גובשו לאחר שהחלה לגבור המודעות בעולם בדבר הסכנות שבחשיפה מתמשכת לקרינת EMF מראוטרים וטלפונים חכמים בעלי קישור רציף לאינטרנט ויכולת לשמש כמודמים, במדינות רבות ישנן מגבלות על רמת הקרינה המותרת ובקנדה אף נאסר לחלוטין השימוש ברשתות אל חוטיות בתחומי ביה"ס.
ההנחה היא, שמכוון וקרינת EMF הנה גורם אפשרי לסרטן, יש לצמצם את החשיפה אליה ככל הניתן ומכוון שהילדים נמצאים בביה"ס מספר שעות מידי יום יש לוודא שהם לא יהיו חשופים לקרינה גבוהה באופן רציף.
כבר בשנה שעברה הוגש בג"צ ע"י "הפורום לסלולריות שפויה" ומספר ועדי הורים בדרישה לחייב את משרד החינוך להתייחס גם לנושא הקרינה המקסימלית. אך למרות שמשרד החינוך רענן את ההנחיות בדבר פריסת הרשתות האל-חוטיות בביה"ס הוא עדיין אינו מגדיר יעד קרינה מקסימלי ונשאר מאחור בכל הקשור להצעות אופרטיביות. יתרה מזאת, עד להגשת הבג"צ לא היו בידי המשרד נתונים לגבי ילדים שכבר נפגעו מהקרינה ולא היו ניסיונות לאתרם.
את חוזר המנכ"ל האחרון (יולי 2013) אתם יכולים לקרוא כאן,
אין לנו ספק שאין זה הוגן לצפות מהורים לישון בשקט בלילה בידיעה שהם שולחים את ילדיהם להיחשף לקרינה ברמה גבוהה למשך מספר שעות ביום בביה"ס, מידי יום במשך שנים. אנחנו ב"גלית – החברה לאיכות הסביבה בע"מ" מתמצאים בבדיקות לרשתות אלחוטיות וסלולריות ונוכל לספק לכם ולשאר ההורים בביה"ס מידע בלתי תלוי בדבר קרינה, לייעץ כיצד לטפל במפגעים שהתקבלו וללוות אתכם ההורים במעקב אחרי יישום ההמלצות.
גם העלות של בדיקה כזאת אינה גבוהה, וכאשר מחלקים את התשלום בין מספר הורים אפשר גם להוריד אותה לעשרות בודדות של שקלים לתלמיד.
אם יש לכם שאלה כלשהי לגבי קרינה בביה"ס או לגבי השפעות חשיפה מצטברת לקרינה אל תהססו לשאול וצרו אתנו קשר בטלפון 1700-50-50-54 .