בדיקת חיידקים במי שתייה

וודאו שהמים שלכם נקיים מחיידקים וטפילים

בדיקה מיקרוביאלית

מים הם כידוע המרכיב החיוני ביותר לחיים. אך כפי שאנחנו תלויים במים בכדי להתקיים – כך גם צורות חיים פרימיטיביות שונות כגון טפילים, חיידקים, וירוסים ואורגניזמים מזיקים שונים. במילים אחרות, החיים שהמים מביאים איתם לא תמיד טובים לנו ועלולים לפגוע בנו. ברחבי העולם מתים מיליוני אנשים מידי שנה ממחלות הנגרמות כתוצאה משתיית מים המכילים זיהומים מיקרוביאליים מזיקים.

מים המשמשים כמי שתייה חייבים להיות נקיים מאורגניזמים אשר עלולים לגרום למחלות שונות, ונקיים ממינרלים וחומרים אורגניים נוספים העלולים להשפיע לרעה על המערכות התפקודיות של הגוף או להוות מצע פורה להתרבות של יצורים מיקרוביאליים בעתיד.

על מנת שמים יהיו ראויים לשתייה עליהם להיות שקופים ונקיים מצבע, מעכירות, ריח רע או טעם מוזר ולהימצא בטמפרטורה מתאימה – הן במקורם, הן ב"מסע" שהם עוברים בשרשרת האספקה עד שהם מגיעים אל הברז שלנו. מים העומדים בדרישות אלו, נחשבים ראויים לשתייה.

על מנת שנוכל להבטיח כי המים שאנו צורכים ראויים לשתייה, עליהם לעמוד בקריטריונים לאיכות מים של משרד הבריאות ובדרישות לגבי מניעת זיהום מקורות המים ומערכות האספקה.

הבדיקות מיקרוביאליות נועדו לאתר חיידקים, וירוסים או טפילים שהימצאותם מרמזת על זיהום המים ועלולה להזיק לבריאות.

קבוצות החיידקים הנבדקות בבדיקת מים מיקרוביאלית:

  • חיידקי קוליפורם.
  • חיידקי קוליפורם צואתי.
  • חיידקי סטרפטוקוקוס.
  • ספירה כללית של חיידקים.

אנו ב"גלית – החברה לאיכות הסביבה" מתמחים בביצוע בדיקות מי שתייה בהתאם לנהלים של משרד הבריאות. חברתנו בעלת וותק של יותר מעשרים שנה בבדיקות איכות מים שונות ומשתמשת במכשור המתקדם ביותר.

צרו קשר עוד היום עם המומחים שלנו, ואנו נבצע בדיקה מיקרוביאלית מדויקת לגילוי זיהומים במי השתייה שלכם ובמידת הצורך נוכל להמליץ על הפתרון המתאים לשיפור איכות המים.

בדיקת חיידקים במים

משמעות החיידקים שאנו בודקים

  • אי קולי: ישנם מאות סוגים של חיידקי אי-קולי, ומתוכם הרבה מועילים לנו בפירוק מזון, אמנם חלקם מפרישים רעלים ועלולים לגרום לזיהומים במערכת העיכול, דלקות ועוד.
  • קולי צואתי: הימצאות חיידק זה ברמה גבוהה מתריעה על כשל בטיפול במים, וזיהום פוטנציאלי של המים בפתוגנים (חיידקים, פטריות, נגיפים), ועלולה לגרום להידבקות במחלות מעיים, ודלקת הקיבה והמעי.
  • עכירות – עכירות גבוהה מעידה על כמות גדולה של מוצקים במים. מים מלאים בחלקיקים ומוצקים אינם אסתטיים, ואנו נוטים להעדיף שלא לשתות אותם.
  • pH, ערך הגבה – מדד לרמת החומציות במים. חומציות/בסיסיות היא תכונה טבעית של המים, אך מים עם חומציות גבוהה מזיקים לבריאותנו.
  • כלורידים (כלור כללי וכלור חופשי) – רוב המים המסופקים לצריכה ביתית בישראל מגיעים ממי תהום, ולכן כלורידים יכולים להגיע אליהם מסלעים וממי ים שחלחלו פנימה. בנוסף, המים עוברים תהליך חיטוי שבו מתווספים אליהם כלורידים. הוספת הכלור פוגעת בטעם המים.
  • ספירת חיידקים: ספירה כללית של כמות החיידקים במים.

 

הרשות המקומית בדקה את המים ודווחה שהמים נקיים, מדוע עליי לבדוק את המים?
הרשות בודקת את המים במאגרים אך מאתר השאיבה ועד שהמים מגיעים לברז עוברת דרך ניכרת במהלכה יכולים לחלחל למים חומרים מזהמים לכן חובה לבדוק את המים בנקודת השימוש, דהיינו בנקודה שבה הם יוצאים מהברז.

היכן אתם ממליצים לבצע את דיגום המים?

אנו ממליצים לבצע דגימה אחת בברז/ים החשוד/ים כמזוהמים ובדיקה נוספת בנקודת החיבור של הצנרת העירונית, זאת במטרה לאתר האם הזיהום נובע מצנרת המבנה או מאספקת המים העירונית.

להזמנת השירות השאירו פרטים: