מדוע קרינה מסוכנת?

האם הוכח הקשר בין קרינה למחלת הסרטן? מתי מתגלים נזקי החשיפה והאם יכול להיות שנחשפת ולא ידעת?

סוג הקרינה ומשך החשיפה אליה הם שקובעים את הנזק הנגרם לנחשפים. המשוואה פשוטה: אנרגיה גבוהה + משך החשיפה ארוך = סיכוי גדול לנזק בריאותי.

ברשימה הבאה ריכזנו את סוגי הקרינות אליהן אנו נחשפים והנזקים האפשריים  מהחשיפה.

קרינה מרשת החשמל ELF
רשתות החשמל פולטות קרינה בתדירות נמוכה היוצרת שדות חשמליים ושדות מגנטיים. לא ידוע בוודאות מה השפעת שדות אלה על בריאותנו אך נערכים מחקרים במטרה להוכיח כי חשיפה לשדות מגנטיים אלה מעלה את הסיכון לחלות בסרטן. ניתן להזמין בדיקות קרינה מגלית.

קרינה ממוקדי שידור סלולאריים (אנטנות) RF
כדי לאפשר תקשורת סלולארית בכל רחבי הארץ נפרשו ע"י החברות הפרטיות מוקדי שידור סלולאריים אשר משדרים גלי רדיו. מחקרים מראים כי חשיפה ממושכת לסוג קרינה זו עלולה להעלות את הסיכוי לפגיעה בריאותית.

קרינה ממכשירים סלולאריים
תת קטגוריה של קרינת RF: בעוד האנטנות ממוקמות במרחק מה מאתנו המכשירים הסלולאריים נצמדים לפנינו ויוצרים "ערוץ ישיר" בין הקרינה לבין מוחנו. מחקרים מראים כי קרינה הנפלטת ממכשיר סלולארי עלולה לגרום לפגיעה בריאותית קשה ואפילו לקשיי התפתחות אצל ילדים ותינוקות.

קרינה מגז ראדון
מקור קרינה קצת פחות מוכר אבל מסוכן לא פחות: גז הראדון נוצר באדמה ועולה דרך סדקים ונקבוביות אל האוויר אותו אנו נושמים. כאשר הראדון נפלט לאוויר הוא נמהל בחומרים האחרים אותם אנו נושמים ואינו מהוה סכנה, אך כאשר הוא מצטבר בבית – הוא מסכן את דיירי הבית הנחשפים אליו. אטומי הראדון אינם יציבים והם מתפרקים בתהליך רדיו אקטיבי (בדר"כ התפרקות מסוג אלפא או בטא) אשר מייצר גם קרינה אלקטרומגנטית, הסכנה הגדולה נובעת מכך שאנו נושמים את גז הראדון ובכך מכניסים באופן פעיל חלקיקים רדיו אקטיביים לריאות ומשם אל מחזור הדם, שם הם מתפרקים וגורמים לנזקים בלתי הפיכים לתאים שלנו עד להיווצרות גידול סרטני.

תגן על עצמך…
בשנים האחרונות עולה המודעות לסכנות הטמונות בחשיפה למקורות קרינה והנזק הנגרם בעקבותיה. ביכולתו של האדם להתגונן בפני סוגי הקרינה השונים: לחבוש כובע בצאתו אל השמש, להשתמש בדיבורית ולא להצמיד את מכשיר הסלולארי אל גופו, אך לא תמיד מקור החשיפה גלוי וידוע: בחשיפה לקרינה מרשת חשמל והרשת הסלולארית ואפילו בחשיפה לגז ראדון – חשוב להזמין בדיקה מקצועית הנערכת ע"י מומחים לאיתור הבעיה ופתרונה.

מומחי "גלית – החברה לאיכות הסביבה" הוסמכו ע"י המשרד להגנת הסביבה, מכון התקנים ומשרד התמ"ת לביצוע כל הבדיקות לאיתור מקורות קרינה, ולאחר מתן חוות דעת מקצועית פורשים בפני הלקוח את כל אפשרויות המיגון המותאמים לצרכיו ולסוג הקרינה לה הוא חשוף.

המומחים שלנו צברו ידע בזכות הניסיון רב השנים במיגון קרינה מכל הסוגים. צלצלו אלינו ונגיע בהקדם.

×
דילוג לתוכן