בדיקת איכות אוויר "תסמונת הבית החולה"

בדיקת איכות אוויר "תסמונת הבית החולה" – כל מה שעליכם לדעת

"תסמונת הבית החולה" הוא כינוי למבנה המכיל חומרים רעילים המסכנים את יושביו. בשנים האחרונות התגלו מקרים רבים של משפחות שטענו כי כל בני הבית חלו בעקבות מעבר לדירה אחרת או שיפוץ הדירה הנוכחית. ברחבי העולם מתפרסים דיווחי משפחות המתלוננות על גירויים בעיניים, בגרון ובאף, פריחות בעור, כאבי ראש, בחילות ותסמינים דמויי שפעת, מחלות כמו אנמיה, סינוסיטיס, אסתמה, עייפות כרונית ואפילו סרטן, נזק מוחי ומוות – במקרים של נזק מצטבר.

מחקרים בינלאומיים גילו כי בתים רבים החולים ב"תסמונת הבית החולה" מכילים חומרים המסכנים את הדיירים, כגון: אסבסט, ראדון, טחב, אבק, פבריגלאס, עופרת, רטיבות וגזים רעילים. רוב החומרים הגורמים למחלות אינם נראים ולכן קשה לדעת על קיומם – עד להופעת סימפטומים של המחלות.

כדי להיות בטוחים שהבית שלכם הוא בית מבטחים ולא מקור סכנה ליושביו – הזמינו עוד היום את המומחים של "גלית – החברה לאיכות הסביבה" לבדיקות מקיפות ומתן פתרונות להרחקת מפגעים סביבתיים וסכנות בריאותיות.

השירות שלנו כולל:

  • הגעת בודק מקצועי ומיומן (ד"ר למיקרו-ביולוגיה) לאתר לביצוע בדיקת איכות אוויר.
  • ביצוע מדידות בכל חדרי השינה, סלון ומטבח הכוללות: מדדי איכות אוויר, מדדי נוחות ומדדי זיהום אוויר תוך מבני.
  • הגשת דו"ח מסכם הכולל:  סיכום תוצאות הבדיקה והשוואתן לתקנים המומלצים והמלצות לפתרונות.
  • הדו"ח קביל לבית המשפט.

לפרטים נוספים והזמנות חייגו: 1-700-50-50-54

 

בדיקות איכות אוויר תוך מבניות

מדוע לא שמענו על זה קודם?
עד שנות השבעים נהגו לבנות בתים מאווררים יותר וחומרים מסוכנים אלה התנדפו, או לפחות מיעטו להצטבר. אך משנות השבעים ואילך הקפידו על בנייה "אטומה" (במטרה לשמור על הטמפרטורה בבית בחורף ובקיץ), ובנוסף – בעקבות הכנסת מיזוג לבתים ועסקים, האוויר נע בסירקולציה שאינה מאפשרת חילוף אוויר והכנסת אוויר "נקי" למבנה, בעיקר בבנייני משרדים שם הסירקולציה מתמשכת על פני ימים ושבועות מבלי שייכנס אוויר חדש למבנה.

שני גורמים נוספים שהביאו להאצת התחלואה הם השימוש בחומרי בנייה רעילים כמו אסבסט ועופרת (לעומת עץ ואבן), וגידול השימוש היומיומי בחומרים כימיים המזיקים לנשימה, כגון: מטהרי אוויר, חומרי הדברה, דבקים, חומרי בנייה, פורמהאלדיד, חומרי ניקוי ואפילו שטיחים וניקוי יבש!

אויב נוסף המסכן את בני הבית הוא האבק. קרדית האבק מצויה בכל בית וגורמת לנזק כפול: כאשר היא מצטברת בבית ויוצרת "נקודות סכנה" ברחבי הבית, וכאשר מנקים את הרהיטים המכילים את קרדית האבק, אז משתחררים הרעלים אל תוך חלל הבית – ואל מערכת הנשימה.

האם הבית שלך חולה?
המודעות ל"סינדרום הבית החולה" בארץ ובחו"ל גדלה בכל עת. בארה"ב "סינדרום הבית החולה" הוא תופעה מאיימת. התקשורת האמריקאית מעריכה כי 6 מתוך 10 בתים עונים להגדרת "בית חולה", וכן משרדים רבים ועסקים.

כדי לענות על השאלה "האם הבית שלי חולה?" יש לבדוק האם מישהו מבני הבית חש התדרדרות במצבו הבריאותי לאחרונה, האם נשמעות בבית תלונות חוזרות על כאבי ראש, סחרחורות, קשיי ראיה וקשיי נשימה? האם התחושה הכללית היא עייפות ותשישות? האם הבית עבר לאחרונה צביעה מחדש? שיפוץ כללי? (בעיקר אם מדובר במבנה ישן).

אם התשובה חיובית, ואם סימפטומים אלה חולפים לאחר יציאה מהבית / ממקום העבודה, יש לשער כי הבית מכיל חומרים המסכנים את יושביו. כפי שציינו, לא ניתן לאתר חומרים רעילים אלה ללא ציוד מקצועי ויש צורך בבדיקה מקיפה שתבוצע ע"י בעלי מקצוע מוסמכים. אנחנו בחברת "גלית – החברה לאיכות הסביבה" מוסמכים לביצוע כל הבדיקות ומתן הפתרונות האידיאליים והאמינים להרחקת גורמים מסכנים ומפגעים סביבתיים.

מה עושים עד שהמומחים מגיעים?

  1. מאווררים. פותחים חלון, מרפסת וגם דלת אם צריך. מקפידים על נתיבי אוויר ותחלופת אוויר קבועה. "החלפת האוויר" בבית מפחיתה את ריכוזי הרעלים ומעלה את אחוז החמצן בבית. ככול שיעלה אחוז החמצן ירד אחוז הפחמן הדו חמצני שמסכן את דיירי הבית.
  2. חשוב לזכור להשאיר חלון פתוח אם מדליקים מזגן, גם בחוף וגם בקיץ בכדי למנוע סירקולציה של האוויר בתוך הבית ו"נשימה חוזרת" של אותו אוויר.
  3. דיירים המתגוררים בדירות קרקע וחדרים ממוגנים (ממד"ים) צריכים להקפיד על אוורור החדרים אף יותר מאחרים, כוון שגז הראדון המסוכן נוטה להשתחרר מהקרקע ומחומרי הבטון הבונים את הממד"ים – אל תוך הבית.
  4. אם קיים מקור רטיבות בבית יש לדאוג לתקן – ובהקדם. היווצרות טחב מבטיחה מחלות נשימה ואלרגיה לתושבי הבית. אוורור ואבטחת ניקוז תקין יפחיתו ואף ימנעו נזקי טחב. עוד בנושא הטחב – בחדרי אמבטיה ושירותים חשוב לדאוג לאוורור מספיק, כדי למנוע רטיבות ולחות שמאיצים בהיווצרות טחב.
  5. חומרים מסוכנים המשתחררים מכלי ניקוי, בניה, צבע, ניקוי שטיחים וניקוי יבש צריכים להישאר במקום מאוורר, שלא ייצור "נקודת פליטה" ליושבי הבית. את הבגדים מניקוי יבש כדאי להשאיר להתאווררות קצרה מחוץ לבית, את השטיח יש לנקות בחומרים שאינם מפריעים לנשימה ו/או לדאוג לאוורר את הבית במהלך הניקוי ולאחריו.
  6. גם את ארונות הבית חשוב לאוורר מפעם לפעם כדי למנוע מגזים רעילים הנשמרים בחומרי עץ להשתחרר עם פתיחת הארונות.

להזמנת השירות השאירו פרטים:

×
דילוג לתוכן